Ce vârstă pot copiii să vadă la televizor?

Aproximativ 20-30 de ani în urmă, chiar dacă televizoarele erau în fiecare casă, părinții nu-i urmăreau mereu. Acum, există un astfel de lucru ca un televizor, care joacă în fundal. În plus, copiii din anii '90 aveau nevoie să aștepte un anumit timp și o zi pentru a viziona desene animate pe programul programului.

Acum, cu ajutorul internetului și a canalelor speciale pentru copii, puteți viziona TV tot timpul. Dar, înainte de a porni televizorul pentru copilul dvs., trebuie să înțelegeți cât de necesar este.

TV și copil: poți să te uiți sau nu?

Multe mame arată că un copil, de îndată ce aude televizorul și își vede lumina, se calmează imediat. Desigur, acest moment este foarte asemănător părinților. Dar cât de corect este și dacă televizorul dăunează persoanei neformate?

Mulți specialiști înțeleg acest lucru: pediatri, neurologi, psihologi și oftalmologi. Ele studiază efectul televiziunii asupra corpului unui nou-născut, încercând să înțeleagă și să-i aprecieze răul și beneficiile.

Caracteristici de vedere al sugarilor

Загрузка...

În prima lună a vieții sale, miezul nu vede nimic. Absolut toate obiectele și oamenii pentru el sunt reprezentați sub formă de pete. Mamă, recunoaște mirosul și vocea. În mod surprinzător, copilul este capabil să înțeleagă rapid unde este mama sa și să distingă un prieten de un străin.

La aproximativ 3 luni, se formează percepția culorilor, dar imaginile sunt încă neclare și neclare. Până la o anumită vârstă, orice copil are un defect de viziune, care este similar cu diabetul. Până la vârsta de 3 ani, această condiție dispare și miezul are o calitate normală a vederii.

Nou-născuții au mușchi slabi ai ochiului. Acest lucru face dificilă concentrarea. Cu toate acestea, auzind zgomotul, și văzând distanțat lumina, ele încep să înțepenească mușchii, provocând astfel terminații nervoase. Adesea, ca rezultat, se dezvoltă în acest context strabismul.

Puteți fi siguri că o crudă foarte mică până la vârsta de 1 an absolut nu înțelege ce se întâmplă la televizor. Maxim, el poate urma lumina puternica si ceea ce este mai logic, asa ca este pentru muzica tare. Dacă sunteți sigur că copilul se calmează chiar în fața televizorului, încercați să îl înlocuiți cu un basm muzical sau audio.

Răul și beneficiile TV pentru copii

Absolut dovedit că nu există nici o utilizare a televizorului pentru sugari. Ei nu sunt înclinați să perceapă ce se întâmplă pe ecran. Prin urmare, chiar și cea mai la modă desene animate pentru copii de această vârstă nu va duce la nimic bun, pentru că nu se înțelege ce se întâmplă.

Totuși, acest fenomen are o serie întreagă de dezavantaje care afectează în mod negativ dezvoltarea copilului:

 1. Vârsta de 1 an este perioada în care copilul are nevoie în mod activ de mama sa.
  Pune copilul în fața televizorului la o vârstă fragedă, mama și copilul se îndepărtează unul de celălalt. Scăzut nu mai este experiența acelei stări de satisfacție deplină de a fi cu mama sa. Este mult mai ușor să stai și să nu faci nimic.
 2. Hiperactivitate sau pasivitate excesiva - aceasta medalie are doua laturi.
  Vizionarea TV vă face să stați o vreme, energia nu merge nicăieri și nu dispare. În consecință, după o anumită perioadă de timp, copilul trebuie să arunce energia acumulată. Prin urmare, există o astfel de condiție ca hiperactivitatea organismului. În ceea ce privește pasivitatea, atunci pentru unii copii contrariul este adevărat. Ei stau mult timp, iar apoi nu vor nimic. Acest mod de viata incepe astfel sa se asigure ca exista probleme cu colegii sau cu sanatatea (obezitatea).
 3. Vizionarea TV are un efect negativ asupra sistemului nervos, care se poate manifesta sub forma somnului sau a tulburărilor neliniștite, care se manifestă prin isterie și plâns nerezonabile.
 4. Suspendarea în dezvoltarea vorbirii - când se uită la televizor, el aude personaje de desene animate care comunică între ele.
  În acest caz, puștiul este un spectator. Copilul nu este implicat în procesul de comunicare, deci activitatea sa de vorbire este suspendată.

Indiferent câte povestiri despre beneficiile filmelor animate, serii în curs de dezvoltare, nimic nu este mai util decât o mamă cu o carte sau o simplă conversație emoțională.

Cum de a reasigura un copil fără un televizor?

Există numeroase modalități de a ajuta la calmarea unui copil fără televizor.

Acestea includ următoarele opțiuni:

 • comunicarea constantă - nimeni nu a anulat treburile, poate și trebuie făcut cu copilul. Sarcina principală este să comentezi toate acțiunile tale. Vorbeste cat de mult poate celui mic, descriind ce vei face;
 • plimbări în aer proaspăt - ajută la distragerea atenției de la televizor. În plus, aceștia beneficiază toți membrii familiei;
 • cărți - cu ajutorul lor, copilul învață să asculte și să dezvolte memoria. La început nu veți vedea niciun rezultat, dar asta nu înseamnă că trebuie să încetați să citiți. Citiți în fiecare zi de mai multe ori, dar după 1 an veți observa fructele activității când copilul va învăța să vorbească și va spune imediat o poezie;
 • desen;
 • modelare;
 • jocuri educative.

Desigur, mama vrea să se întindă și să se relaxeze, dar primul an al vieții copilului este foarte important. Este necesar să investim foarte mult în ea pentru a vedea rezultate pozitive mai târziu. Faceți cât de mult puteți cu copilul, astfel încât să nu aveți probleme cu dezvoltarea, instruirea sau creșterea.

TV și copii de la 2 ani

Загрузка...

Există concepții greșite despre TV. Dr. Komarovsky este convins că în realitate televiziunea nu va aduce nimic bun copiilor. Contribuie la pierderea acuității vizuale, tensiunii nervoase, scăderea activității mentale și scăderea activității fizice.

În Franța, există o interdicție pentru televiziune pentru copii sub 5 ani. În Rusia, nu există o astfel de regulă, iar părinții aderă doar la opiniile lor.

În plus, există erori general acceptate în lume, care ne asigură de beneficiile televiziunii pentru copiii de 2 ani.

În primul rând, acestea sunt filme de animație comune. De fapt, bebelușul este mult mai util să comunice cu colegii sau să meargă în aer proaspăt. De regulă, din astfel de desene animate copilul nu scoate nici o informație.

Cum să înlocuiți televizorul?

Din copilărie, încercați să învățați că vizionarea TV nu este norma. Trebuie să fie strict reglementată. Desigur, în timpul nostru este pur și simplu imposibil să ridici un adolescent care nu a mai văzut niciodată televizorul.

Sarcina părinților este aceea de a face copilul să prefere alte activități pentru a viziona televiziunea. Desigur, în anii preșcolari, anumite desene animate și filme sunt permise sub supravegherea părinților.

Dar totuși copilul ar trebui să se poată distra fără o cutie. El trebuie să găsească în mod independent un înlocuitor. Prin urmare, învățați-vă copilul să deseneze, să sculpteze, să construiască. Nu vă faceți griji, el va putea întotdeauna să se uite la televizor.

Rezultatul

Nu există un criteriu specific care să indice vârsta permisă de vizionarea TV. Dr. Komarovsky subliniază necesitatea de a respecta o serie de circumstanțe și criterii.

De exemplu, dacă un copil este crescut într-o familie de alcoolici și dependenți de droguri, atunci va fi mult mai plăcut și mai bun să se uite la televizor decât la părinții lui disfuncționali. În cazul în care mirosurile sunt ridicate de o familie sănătoasă și plină, va fi mai bine să găsească alte modalități de distracție decât să vizioneze televiziunea.

Загрузка...

Lasă Un Comentariu